Site icon Fresh.hr

Prirodne kreme za lice hrvatskih proizvođača prirodne kozmetike

Bez obzira na dob i bez obzira na to jesu li vas učili da o tome vodite računa, od ove godine počnite razmišljati o proizvodima koje koristite za najveći i najvidljiviji organ svoga tijela, kožu. Učinite nešto dobro za nju – počnite koristiti prirodnu kozmetiku. Koža će vam, a nadasve ona lica biti itekako zahvalna. U protekloj sam godini i ja učinila isto, stoga vam u nastavku donosimo isprobane prijedloge prirodnih krema za lice hrvatskih proizvođača prirodne kozmetike, za svaki tip kože. Navedene tvrtke ne testiraju svoje proizvode na životinjama, a kremice koje izdvajamo ne sadrže nikakve sastojke životinjskog podrijetla.

Helena Delirium 

Super Green univerzalna krema za lice

Po meni idealna krema za izrazito suhu kožu iako isprobana na gotovo svim tipovima kože.

Može se koristiti za lice, a može poslužiti i za ruke, usne, tijelo, ranice, opekline i slično.

Pokazala se vrlo učinkovitom za brzo zarastanje i oporavak kože, reducira upale i odlično hidratizira. Baza kreme je shea maslac koji dolazi iz afričke zemlje Burkina Faso. Proizvodi ga udruženje žena koje na taj način omogućavaju bolje životne uvjete uz pomoć fair trade trgovine. Ovaj shea maslac je visoko kvalitetan i iz organskog uzgoja, a poznat je po svojim zacjeljujućim i zaštitnim svojstvima. Zelenu boju kremici daju njegujući avokado i super-ljekovita konoplja. Sadrži pročišćavajući, antibakterijski i protuupalni čajevac i ružmarin te umirujuću lavandu. Ima blagi biljni miris. Dovoljna je mala količina za jedno nanošenje.

Cijena 50 kuna.

 Antioksidansi u zelenom čaju korisni su kod promicanja regeneracije kože, zacjeljivanja rana, ili liječenja određenih stanja, kao što su psorijaza, rozaceja te aktinična ili solarna keratoza.
 Zeleni čaj povećava elastičnost kože, što može pomoći smanjiti pojavu sitnih linija i bora. Ima snažan anti-upalni učinak. Ako je vaša koža vrlo osjetljiva i često crvena, ekstrakt zelenog čaja to može ublažiti.

Tinktura

Krema za lice od zelenog čaja

http://tinktura.com/proizvod/krema-od-zelenog-caja/

Najfinija dnevna krema za sve tipove kože.

Namijenjena masnijoj koži (upija se trenutno i ne ostavlja masan trag), no pogodna i za  suhu kožu, bore, podočnjake. Čini kožu mekanom, fleksibilnom i zdravom u tren.
Sastoji se od “koktela” sjajnih 100% prirodnih sastojaka koje će vaše lice obožavati – ekstrakta zelenog čaja, organskog maslinovog ulja, organskog ulja makadamije, organskog kokosovog ulja, organskog shea maslaca i ulja ylang ylanga.
Bogati kompleks aktivnih sastojaka štitit će vašu kožu od starenja, dubinski je obnoviti i ukloniti nesavršenosti.

Cijena 165 kuna.

Smilje ili imortelle dobro je poznata mediteranska biljka s izvanrednim svojstvima. Posjeduje anti-age djelovanje, ublažava bore i revitalizira kožu koja doista blista.

Olival

http://olival.hr/

Regenerativna krema za posebnu njegu za problematičnu kožu sklonu aknama, mješovitu i masnu kožu. Obogaćena je uljima  makadamije i noćurka  uz dodatak ekstrakta nevena i gospine trave. Potiče obnavljanje površinskih stanica kože te ju hrani i daje joj  vlažnost.

Ekstra bogata noćna krema za sve tipove kože s uljem smilja za noćnu njegu. Sadrži ulje masline, sezama i marelice uz ekstrakt kamilice i aloa vere. Opušta i obnavlja kožu.

Olivalove kreme su pakirane u posebne bočice gdje proizvod ne dolazi u kontakt sa zrakom ili rukama u tzv. „airless pumpicu“ pa je moguće jednostavno istisnuti potrebnu količinu kreme, a posjeduju i međunarodni certifikat za prirodnu kozmetiku Natrue.

Cijena 59,90/62,90 kuna.

Mala od lavande

http://www.malaodlavande.com/

Krema od smilja

Ulje smilja uspješno zacjeljuje rane, obnavlja kožu i usporava njeno starenje, a krema od smilja kožu lica čini vidno svježijom.

Ublažava kožne probleme, čini kožu glatkom, hidriranom i mekom. Pomaže ublažiti ožiljke, strije, hematome, popucale kapilare, psorijazu, kožne alergije, nedostatak pigmentacije na koži, tretira akne, ublažava alergije, potiče cirkulaciju.

Cijena 84 kune.

Exit mobile version