Site icon Fresh.hr

Uz veganski doručak bit ćete vitki i fit

Veganski doručak je najbolja opcija ako želite biti vitki i siti do kraja života – barem tako tvrdi osobni trener slavnih osoba, i stručnjak za zdravlje, Jorge Cruise.

Autor bestsellera New York Timesa izdao je novu knjigu, naslovljenu “Tiny and Full: Discover Why Only Eating A Vegan Breakfast Will Keep You Tiny And Full For Life”, koja naglašava prednosti veganskog doručka u borbi s prekomjernom tjelesnom težinom.

Cruise tvrdi da jedenjem isključivo cjelovitih biljaka za doručak – voća, povrća i žitarica – možete smršavjeti minimalno 20 kilograma u 8 tjedana. Nadalje, kaže da vas veganski doručak drži sitima tijekom cijelog dana, i posredno smanjuje potrebu za jelom.

“Ključno je biti vegan do ručka”, zaključuje Cruise. “Ako se možete držati toga…spremni ste za mršavljenje.”

Veganski doručak najbolja je opcija za mršavljenje

Najbolje vrijeme za biti vegan je jutro, pojašnjava Cruise, jer vam je tada moć volje najsnažnija. Odbijanje nezdravih namirnica je lakše ujutro, i tako počinjete dan na pravi način.

Cruise također objašnjava da uz veganski doručak umanjujete unos kalorija, a izbjegavate nekontrolirane nasrtaje gladi. Tajna biljnih namirnica je u tome što su niske kalorijske vrijednosti, a prepune vlaknima, stoga vam dozvoljavaju da jedete veći obujam hrane, bez da prelazite preporučen dnevni unos kalorija.

Primjerice, dva Oreo keksa sadržavaju jednako kalorija kao 62 zrna grožđa. A 8 tortilla čipseva su slične energetske vrijednosti kao 25 srednje velikih jagoda. U oba primjera, ukupan obrok iznosi 100 kalorija.

Jedem veganski doručak malo više od mjesec dana, i bez problema mršavim

Ovo, vjerujte, nije samo pomodna teorija za mršavljenje; moram priznati da sam ovaj savjet ukomponirao u svoj život, čak i prije nego što sam naišao na vijest o Jorge Cruisea. I mogu potvrditi da pali.

Nikad nisam imao problema s pretilošću, no na svojih 192 cm, bio sam težak 95 kilograma. Otkad sam, prije malo više od mjesec dana, odlučio jesti isključivo cjelovite biljke za doručak, kilaža mi je pala na 90 kilograma.

Najčešće jedem zobenu kašu s dodatkom orašastih plodova (bademi, lješnjaci, orasi), i bobičastog , ili svježeg voća (brusnice, borovnice, klementine, banane, kivi). Ako doručkujem primjerice u 7 30, do 14 h ne osjećam apsolutno nikakvu glad.

(izvor vijesti: latino.foxnews.com)

Exit mobile version