Ovo je jednostavnija varijanta punjenih paprika, ali veoma ukusna. Umjesto uobičajenog recepta, koji se obično puni sojom ili seitanom, ove se pune smjesom od krumpira, a umjesto u crvenom umaku, pripremaju se u pećnici.
Svejedno su izvrsne, a meni se čini da u ovom receptu prije svega dolazi do izražaja okus same paprike, što u ovim drugim receptima ostali sastojci znaju prikriti.
Evo sastojaka koji su vam potrebni.
Za paprike:
- 6 paprika (može i babure, ja sam ovaj put uzeo crvene rog paprike)
- 6 srednjih krumpira
- pola glavice luka
- sol i papar
- maslinovo ulje
Za vrhnje:
- 100 grama indijskih oraščića
- sok od pola limuna
- sol
Indijske oraščiće namočite preko noći. Meljite ih u blenderu sa sokom limuna i malim prstohvatom soli dok ne dobijete glatku teksturu. Po potrebi dolijte nekoliko žlica vode da vrhnje bude dovoljno rijetko.
Krumpire ogulite i naribajte zajedno s lukom. Dobro posolite pa ostavite da pusti tekućinu.
U međuvremenu izdubite paprike i očistite od sjemenki. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
Rukama jako stisnite krumpire te iscijedite iz njih svu tekućinu. Punite krumpirima paprike, složite na papir za pečenje, prelijte s malo maslinovog ulja i pecite.
Nakon pola sata provjerite jesu li gotove. Ovisno o tome koliko je jaka vaša pećnica, može im trebati i 45 minuta da dođu u ovo stanje:
Poslužite ih s vrhnjem od indijskih oraščića koje ste priredili. Ili, ako ne želite, preskočite vrhnje u potpunosti i umjesto njega poslužite jogurt od soje. Prijat će i zelena salata. Vaše veganske punjene paprike su gotove.