Site icon Fresh.hr

Recept: veganske punjene paprike s vrhnjem od indijskih oraščića

veganske punjene paprike

Ovo je jednostavnija varijanta punjenih paprika, ali veoma ukusna. Umjesto uobičajenog recepta, koji se obično puni sojom ili seitanom, ove se pune smjesom od krumpira, a umjesto u crvenom umaku, pripremaju se u pećnici.

Svejedno su izvrsne, a meni se čini da u ovom receptu prije svega dolazi do izražaja okus same paprike, što u ovim drugim receptima ostali sastojci znaju prikriti.

Evo sastojaka koji su vam potrebni.

Za paprike:

Za vrhnje:

Indijske oraščiće namočite preko noći. Meljite ih u blenderu sa sokom limuna i malim prstohvatom soli dok ne dobijete glatku teksturu. Po potrebi dolijte nekoliko žlica vode da vrhnje bude dovoljno rijetko.

Krumpire ogulite i naribajte zajedno s lukom. Dobro posolite pa ostavite da pusti tekućinu.

U međuvremenu izdubite paprike i očistite od sjemenki. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.

Rukama jako stisnite krumpire te iscijedite iz njih svu tekućinu. Punite krumpirima paprike, složite na papir za pečenje, prelijte s malo maslinovog ulja i pecite.

Nakon pola sata provjerite jesu li gotove. Ovisno o tome koliko je jaka vaša pećnica, može im trebati i 45 minuta da dođu u ovo stanje:

 

Poslužite ih s vrhnjem od indijskih oraščića koje ste priredili. Ili, ako ne želite, preskočite vrhnje u potpunosti i umjesto njega poslužite jogurt od soje. Prijat će i zelena salata. Vaše veganske punjene paprike su gotove.

Exit mobile version