Site icon Fresh.hr

Tri sastojka i tri minute pripreme za sirovi veganski sladoled od čokolade

Vremena nisu više tako teška za vegane željne sladoleda – Ledo nudi vegansku vaniliju. Spar ima u ponudi sladoled od soje. U većini zagrebačkih slastičarni dostupni su voćni okusi sladoleda bez mlijeka i jaja. Ali svejedno preporučamo da probate ovaj kućni recept.

Baza je uvijek ista, a ostali sastojci se mogu varirati. Mi smo ovaj put krenuli vođeni željom za čokoladom, pa je recept otišao tim putem. Osnova svega je zrela banana, ona s točkicama na sebi ili čak zrelija. Budite spremni – kupujte banane redovito. Kad su posve zrele, izrežite ih na kolutiće, stavite na poslužavnik prekriven papirom za pečenje i zamrznite. Kad su smrznute možete ih prebaciti u vrećice ili posude. Sada u zamrzivaču imate sladoled kad god poželite. Ostalo su detalji.

Za današnji čokoladni sladoled trebalo nam je:

Stavite sve sastojke u blender i uključite ga. Banane će se prvo razmrviti, a nakon minute-dvije dogodit će se magija i smjesa će postati sladoled. Ukusan, kremast, bez naglašenog okusa banane, divan veganski sladoled.

Što ste pojeli nakon treninga? Sladoled. Sram vas bilo. A da kažete, bananu? To već zvuči bolje.

U minimalističkoj varijanti, možete upotrijebiti samo bananu. Možete dodati šaku sezonskog voća – narezane nektarine ili breskve, borovnice, jagode. Isprobajte kombinaciju kruške i đumbira. Ili dodajte kokosovo brašno i dvije-tri žlice kokosova mlijeka. U većini kombinacija ne morate zaslađivati sladoled – mi danas jesmo jer je kakao prah gorak. Obzirom na sastojke, možete ovaj sladoled jesti i za doručak, zašto čekati vrijeme deserta?

Exit mobile version