SHARE

Bučino ulje u prehrani postalo je gotovo nezaobilazni dodatak različitim jelima i salatama, no što je  utjecajima koji njegova svojstva mogu imati na našu kožu? Kuća magične trave, kao pionir organske kozmetike u Hrvatskoj razvila je novu kolekciju temeljenu na blagotvornim svojstvima bučinog ulja pod nazivom Different. O KMC-u smo već pisali, kada smo predstavljali njihovu liniju proizvoda za sunčanje koji su se pokazali izvrsnim, a danas predstavljamo proizvode iz njihove kolekcije čija je baza upravo bučino ulje.

Bučino ulje sadrži veliki broj korisnih spojeva od kojih su najzastupljeniji fitosteroli koji kožu čine mekanom, steroli koji potiču rast kose, skvaleni koji su također odlični za kosu, pogotovo za muškarce kod alopecije, karotenoidi, kompleks vitamina E, vitamin A i brojni minerali.

„Osim što pomaže kod bolesti prostate, bučino ulje je odlično za opuštajuće masaže i ostavlja kožu mekom te hrani kosu“, kaže Snježana Jakopović iz Kuće magične trave.

Bez obzira na svoju gustoću, masnoću i miris, bučino ulje vrlo je dobro za njegu i tretiranje nečiste masne kože jer je prirodni antioksidans, djeluje antimikrobno, smanjuje pojavu akni, odlično je protiv loše pigmentacije te djeluje protiv starenja na način da zateže kožu, daje joj zdraviji i mladenački izgled i sjaj. Pomaže kod dermatitisa, pelenskog osipa, ekcema i herpesa. Također se preporuča utrljavati u nokte za jačanje.

Zbog velike količine antioksidanata, potiče cirkulaciju, čime povećeva sadržaj kisika u koži te je čini glatkom, mekom i sjajnom, daje joj mladenački izgled te usporava proces starenja.

Different kolekciju čine sapun za lice i tijelo s aloe verom, bučinim uljem te eteričnim uljima ekološki uzgojene mente, smilja i naranče koji djeluje protuupalno, antibakterijski i osvježavajuće, krema za lice sa organskih bučinim i lješnjakovim uljem te eteričnim uljima čajevca, smilja i mente koja omogućuje antibakterijsku njegu i hidrataciju za nečistu i masnu kožu sklonu aknama i proširenim porama, a koja je pogodna i kao podloga za šminku. Tu je i melem od čistog bučinog ulja sa jojobinim voskom koji se može koristiti za sve dijelove tijela od zaštitne njege usana, oštećene kože ruku do ispucalih peta, a odličan je i kao noćna njega zrele suhe kože lica te omogućava potpunu regeneraciju umorne kože lica, područja oko očiju, vrata i dekoltea. Posebno nas je oduševio in shower body butter, maslac za tijelo koji se nanosi tijekom tuširanja.

„Za sve kojima užurbani način života ne daje dovoljno vremena da se posvete njezi svoje kože, maslac za tuširanje pruža čisto zadovoljstvo tuširanja, pilinga i hranjenja kože u jednom. Organski kakao maslac sa bučinim uljem i bučinim brašnom omogućuje da već pod tušem obavite cijeli ritual njege kože tijela. In shower maslac dovoljno je smočiti u toploj vodi, nanijeti na kožu nakon sapuna te isprati i koža je nahranjena, meka i sjajna te više nije potrebno nanositi losion za tijelo ili kremu“, poručuju iz Kuće magične trave.

Proizvode iz nove kolekcije, ali i ostale proizvode za njegu tijela, lica, usne šupljine (posebna preporuka za melisin osvježivač daha), kose te dječju i kozmetiku za muškarce možete pronaći na ovim prodajnim mjestima, dok novosti pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

 

Ostavi odgovor